Crisp white HI-MACS® for a luxe look at the Narrow House

Nestled in the heart of London’s theatreland, the Narrow House sits proudly within Covent Garden’s bustling, lively mix of theatres, shops and residential areas. Architects FORMstudio transformed the former late 19th century office block, originally a townhouse, back into a contemporary four-bedroom home. The project was such a success that it was commended in the Sunday Times British Homes Awards. Tall, terraced, deep and narrow, the property features a stunning kitchen clad in HI-MACS® Alpine White, the perfect material for a sleek, seamless look which is practical as well as clean and contemporary. The architects chose HI-MACS® for the island unit, worktops and surround to the hob because of its extremely flexible application that is hygienic and ultra-chic.

The 6m double-height kitchen/dining space incorporates plenty of workspace and storage with a generous island unit complete with sink, tap and handless drawers taking centre stage in the crisp white scheme. Floor to ceiling cabinetry provides plenty of storage for cookware, crockery and dried ingredients with built-in appliances to continue the seamless feel. The fresh colour of the HI-MACS® surfaces are highlighted and enhanced by niche lighting in the recessed shelving display, along with under-cabinet lighting over the hob area. Slim dark bronze pendant lights hang in a row of three over the island unit to enhance mood and atmosphere while providing a contrasting accent colour against the HI-MACS® solid surface material.

The Narrow House also includes a master bathroom suite with the bath panel and dual round ‘Noon’ countertop washbasins in HI-MACS®. The monochrome suite, with a generous sized bath, spacious shower, WC and bidet to complement the double vessel basins, uses oak wall panelling, Carrara marble and grey wall tiles to add warmth and soften the look. The downstairs cloakroom, concealed by a magnificent oak structure, is classic and compact with a linear rectangular ‘Base’ HI-MACS® basin, set within an alcove that features a large mirror above and heated towel rail to one side. All basins are from the Dutch brand Not Only White.

Added features of the Narrow House include tranquil external spaces, plenty of natural light and a split-level studio floor on top with terraces to the front and rear. There’s even a home cinema and gym for today’s multifunctional lifestyle.

Click here to read the full length of the News Click here to hide the News
Click here to read the full length of the News Click here to hide the News

Available medias

Latest Stories

 
read more read more
03/12/2018
The Narrow House by FORMStudio
 
read more read more
29/11/2018
HI-MACS® supports the Detail Prize for architecture
 
read more read more
26/11/2018
“L’Anello Mancante” by Michele De Lucchi: an installation in HI-MACS® at MAXXI museum